Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija, sa svojim partnerom STEP RI, znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvara prijave na besplatni, trodnevni program ubrzanog razvoja i unapređenja poduzetničkih ideja iz područja turizma i ugostiteljstva. Najbolji timovi dobiti će mogućnost uključivanja u besplatni, šestomjesečni program edukacija i mentoriranja RCK HUB Opatija.
Akceleracijski Bootcamp kreće u utorak, 30. ožujka, u 17h, kada će sudionici započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora. Rad na idejama podrazumijeva virtualna predavanja i mentoriranja. Teme koje će se obrađivati su definiranje problema i pronalaženje rješenja, definiranje konkurencije, resursa, aktivnosti te hodograma provedbe. Ukoliko imate ideju iz područja turizma i ugostiteljstva, ali niste sigurni ima li potencijal te vam treba stručna pomoć kako bi ju dodatno razradili prijavite se na ovaj program.
Događaj završava u četvrtak, 1. travnja, u 19h, a najbolji timovi će dobiti mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u. To je besplatan, šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija te je namijenjen svima koji imaju ideju ili novu tehnologiju iz područja ugostiteljstva i turizma te ju žele plasirati na tržište. Takva ideja mora biti po nečemu posebna ili nova u odnosu na postojeća rješenja.
Polaznici šestomjesečnog programa RCK HUB-a će dobiti edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina, individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu. Najboljim timovima će se pružiti prilika za zaštitu žiga ili industrijskog dizajna, realizaciju prototipa kulinarsko-prehrambeno-ugostiteljskih proizvoda i izradu biotehnološke, kemijske ili organoleptičke analize proizvoda. Bootcamp će se odvijati putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Conceptboarda. Moguća je prijava u timu ili individualno, neovisno o tome da li imate već razrađenu ideju ili ne.
Ako se tim ili pojedinac prijavljuje s postojećom idejom, važno je da je ona usmjerena na rješavanje nekog problema iz domene turizma i ugostiteljstva. Prijave kreću 8. ožujka te traju do 22. ožujka, a više informacija o samom projektu i natječaju možete pronaći ovdje.