Sastojci:
- 200 g petit keksa
- 5 žlica smeđeg šećera (rafiniranog)
- 6 žlica običnog šećera
- 120 g maslaca
- 500 g svježeg sira
- 1 limun
- 2 jaja
- 2 vanilin šećera
- 2 kisela vrhnja (ona plava)
Priprema u koracima:
- Kalupu za torte obložite dno masnim papirom i po njemu posipajte 2 žlice smeđeg rafiniranog šećera.
- Pećnicu stavite na 250C.
- 200 g keksa sameljite i izmiješajte sa 3 žlice smeđeg šećera i 120 g maslaca.
- Stavite smjesu u kalup i utisnite da bude jednako raspoređeno.
- Stavite peći točno 4 minute.
- Dok se to peče pripremite si žutu kremu: Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok 1limuna, 2 cijela jaja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanilin šećer.
- Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 170C. Žutu kremu
prelijte odmah preko vrućih keksi bez čekanja i vratite istog trenutka u pećnicu da se peče točno 20 minuta. (TRIK: za najbolje raspoređenu kremu uzmite kalup u ruke i malo ga protresite) - Kada se to peče pripremite si bijelu kremu: Izmiksajte 2 kisela vrhnja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanilin šećer.
- Kada se je žuta krema ispekla, ugasite pećnicu, preko nje izlijte bijelu kremui stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.
- Torta mora stajati 4-5 sati u frižideru prije konzumiranja a kasnije ju dekokrirajte po želji. U ovoj verziji je uređena Raffaello i Ferrero kuglicama.