Kako napraviti famoznu bundevu za pravi jesenski vibe po receptu poglavarice Lane Par?
Jedna bundeva srednje veličine (prilagoditi veličini zdjele koju imaš i broju ljudi koji će jesti) – Hokkaido ili Butternut (preporuča Hokkaido jer je slađa, ali i s Butternut je super, samo onda dodati više začina)
- Mrkva (količinski da bude trećina od količine tikve)
- Glavica luka
- Nekoliko češnja češnjaka ovisno o preferencama
Ako imate pećnicu i dobar blender, najbolje je sve zapeči dok se ne karamelizira, ako nemaš blender, skuhati u dovoljno vode da pokrije sve i koristiti štapni mikser ili “ono” za gnječenje krumpira.
Kad je sve kuhano/pečeno treba dobro izblendati. Od začina dodati sol, vegetu, papar i češnjak u prahu. Na kraju malo vrhnja za kuhanje da bude kremastije.
Na kraju posipati s bučinim sjemenkama i puno bučinog ulja. Lana ne vjeruje u mjere za začine jer sve jako varira ovisno o slatkoći i okusu povrća koji se koriste. Po ukusu može i malo chilija za ljutinu.
I tajni sastojak – sok od jedne naranče.