Što je to Ice Cream Rolls sladoled?
Ice Cream Rolls je rolani sladoled koji se radi uz pomoć posebne ledene ploče koja zamrzava sladoled, a onda se uz pomoć dvije špatule pretvara u rolice koje se stavljaju u čašice. Hit je na Tajlandu, u Maleziji, u Kambodži i na Filipinima. Svoju popularnost je stekao u Hrvatskoj prije tri godine zahvaljujući raznim društvenim mrežama. Zbog velike potražnje njegova cijena raste i do pedeset kuna.
Sastojci za pripremu
Najbitniji sastojak Ice Cream Rolls sladoleda je pomiješano mlijeko s kiselim vrhnjem koje nosi naziv “smjesa”. Ovisno o našoj želji sladoled može biti čokoladni i voćni. Ako želimo čokoladni sladoled, u mješavinu mlijeka i kiselog vrhnja dodajemo: Nutellu, Lino ladu, Oreo, Brownie, a u slučaju da želimo voćni sladoled dodajemo voće: malina, kupina, jagoda, banana. Bitno je naglasiti da je dozvoljeno miješanje čokoladnih i voćnih sastojaka.
Postupak pravljenja
Na ravnu površinu ledene ploče dodamo čašu smjese, a zatim u smjesu dodajemo komadiće voća ili čokoladne sastojke. Nakon toga uzimamo dvije špatule pomoću kojih usitnjujemo sastojke. Kada osjetimo da se sastojci sve više stapaju sa smjesom, krenemo ih razvlačiti po cijeloj ploči, pretvorimo u rolice i stavljamo u čašicu.
Foto: slatkopedija.hr